hooggevoeligheid

Onderzoeker Cedric Stalpers; "Sinds meer dan 15 jaar voer ik onderzoek uit naar de persoonlijkheid van mensen en probeer ik zicht te krijgen op wat hen drijft."

Je ontdekt dat je hooggevoelig bent, en dan? In dit artikel wat tips om je verder te helpen.

Er is veel geschreven over hooggevoeligheid, op internet uiteraard, maar er zijn ook heel veel boeken over verschenen. Sommige zijn meer wetenschappelijk en anderen zijn ervaringsverhalen, het is maar wat je aanspreekt of waar je jezelf in herkent. Wij hebben lang niet alles gelezen, maar hier een paar van onze favorieten:

Je hebt net ondekt dan je hooggevoelig bent! Dit kan best verrassend voor je zijn, want dit is vaak niet het eerste waar je aan denkt. Ik heb een paar handige tips voor je om mee te starten.

Hoe om te gaan met andermans emoties.

We hebben 4 HSP-types omschreven. Kijk snel welk type jij bent.

Een eenvoudige oefening om in een drukke situatie rustig te blijven.


HSP, een duidelijke omschrijving waarmee je jezelf niet te kort doet, maar het beste uit je zelf naar boven haalt.

Als je makkelijk emoties van anderen aanvoelt dan zijn twee dingen heel belangrijk: 1. dat je loslaat wat niet van jou is zodat je de emoties en 2. energieën die je gedurende de dag hebt opgepikt van anderen weer kwijt kunt; dat je je eigen energie bij jezelf houdt. Juist punt 2 wordt vaak vergeten. Vaak ben je erg gefocust op de ander en dat wat jij van de ander voelt. De truc lijkt te liggen in het beschermen van onze energie zodat je minder voelt van de ander óf in het direct loslaten van...

Contact

T  06 14940203

Social media