Jezelf en je energie beschikbaar stellen voor een Energievreter stelt hem/haar in staat om door te blijven gaan met niets doen en niets te veranderen.

Onderzoeker Cedric Stalpers; "Sinds meer dan 15 jaar voer ik onderzoek uit naar de persoonlijkheid van mensen en probeer ik zicht te krijgen op wat hen drijft."

Je bent je vaak dubbel zo bewust van alle processen die zich in je lichaam afspelen. Als HSP-er kan het daarom lastig zijn om de juiste balans te vinden in je voedingspatroon. Als je hoogsensitief bent kan het daarom lastig zijn om de juiste balans te vinden in je voedingspatroon. Als je te weinig eet kan dat er voor zorgen dat je je licht in je hoofd of zelfs angstig voelt. En ook teveel eten kan vervelend zijn omdat je je daardoor moeilijker kunt focussen.

Je ontdekt dat je hooggevoelig bent, en dan? In dit artikel wat tips om je verder te helpen.

Je kunt denken dat er iets mis is met je eigen leven, omdat jij of je partner al die drukte niet aankan. Accepteer dat het bij jullie anders gaat, niet slechter of beter.

Als het goed met je gaat, dan lukt het vaak ook wel om met verschillende prikkels om te gaan. Je zit lekker in je vel, dus ach….je schudt de dingen redelijk makkelijk van je af. Maar soms gebeurt er gewoon teveel tegelijk. Er is op je werk van alles aan de hand, je werkt eigenlijk meer dan goed voor je is, je merkt dat de stress begint toe te nemen. Je wordt moe en wat prikkelbaar en dan lukt het steeds minder goed om om te gaan met prikkels. Natuurlijk gebruik je dan onze tips en tricks uit...

Er is veel geschreven over hooggevoeligheid, op internet uiteraard, maar er zijn ook heel veel boeken over verschenen. Sommige zijn meer wetenschappelijk en anderen zijn ervaringsverhalen, het is maar wat je aanspreekt of waar je jezelf in herkent. Wij hebben lang niet alles gelezen, maar hier een paar van onze favorieten:

Je hebt net ondekt dan je hooggevoelig bent! Dit kan best verrassend voor je zijn, want dit is vaak niet het eerste waar je aan denkt. Ik heb een paar handige tips voor je om mee te starten.

Zonder voldoende magnesium kunnen de zenuwcellen geen signalen verzenden en zo kan jouw overgevoeligheid toenemen. Daardoor ben je gevoeliger voor prikkels. Geluiden lijken bijvoorbeeld harder te klinken, licht lijkt feller en emotionele reacties zullen heftiger zijn.

Hoe om te gaan met andermans emoties.

Meer weergeven

Contact

T  06 14940203

Social media