Sensitief met voeding

"Voeding kan onbewust overprikkelen!"

 

Inleiding

Jij als HSP staat erom bekend dat je een fijngevoeliger zenuwstelsel hebt waardoor prikkels en gevoelens  intensiever worden ervaren en diepgaander worden verwerkt.
Vaak denken mensen dat de eigenschap hooggevoeligheid alleen met omgevingsprikkels en interne prikkels (zoals verantwoordelijkheidsgevoel en perfectionisme) te maken heeft die lastig kunnen zijn.

Maar wat men vaak niet weet is dat je als HSP met je gevoelige zenuwstelsel ook vaak gevoeliger reageert op bepaalde stoffen, en een veel van jullie hebben te maken met voedselallergieën of intoleranties.


Jouw gevoeligheid werkt ook door in je lichaam.
De meeste van jullie reageren gevoeliger op verschillende voedingsmiddelen.

Als je systeem overbelast word door bepaalde voedingsmiddelen heeft dat meteen een uitwerking op je gevoel en op je gedrag.

 

Inhoud training

Vaak heb je helemaal niet in de gaten dat bepaalde voeding je je extra overprikkelt (we hebben het hier dan niet over een allergie). Al doe je nog zo goed je best met allerlei oefeningen en  rust nemen maar voeding kan jou blijven overprikkelen zonder dat je het doorhebt.
Voeding heeft nu eenmaal invloed op immuunsysteem, de alvleesklier, hormonen, bloedsuikerspiegel, darmproblemen, slaapstoornissen, concentratiestoornissen, vermoeidheid, stress, angsten, overactiviteit en burn-out. En kan dus ook invloed hebben op jouw klachten rondom hooggevoeligheid en overprikkeling.

 

Wat deze training je oplevert:

  • Je kunt jouw gevoeligheid inzetten ten gunste van je gezondheid
  • Je kunt je eigen unieke dieet samenstellen 
  • Je weet welke voedingstoffen goed voor je zijn en welke juist niet
  • Je voelt je rustiger en gezonder
  • Je hebt minder last van overprikkeling

Praktisch

Duur 1 dagdeel

Kosten  € 70,00

Data zie agenda

Locatie Bemmel en Driebergen

Extra Vergoedingen / Voorwaarden

 

De cursus wordt geven door Manon Spaan. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring als energetisch therapeut en werkt als erkend HSP coach. Zij is medeoprichter van HSP Nederland. 

 


ervaring van sasha

 

Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de leerzame en fijne cursusdagen. Daar waar het bij een psycholoog stopt, ging het bij jullie verder. Ik heb extra handvatten, begrip voor mezelf en erkenning gekregen wat betreft mijn HSP. Uit de test kwam dat ik op veel gebieden hier nog mee moet leren omgaan. Sommige dingen heb ik al wel bereikt hierin, maar dat zijn lange processen soms. Ik hoop op een mogelijkheid tot verdieping hierin, ik zal ook zeker zelf hier meer over lezen en uitzoeken. Toch merk ik dat zo'n gezamenlijke cursus, meer begrip, herkenning en stimulans geeft om hier mee te leren omgaan, door de ondersteuning van en herkenning bij elkaar.

Ik denk dat ontwikkeling ook op dit vlak mij zal helpen om me weer staande te houden in deze roerige maatschappij waar we niet aan ontkomen.

 


drukte de baas
emoties van anderen

TIP

Behoefte aan rust?

Trek je dan terug. Probeer een manier te vinden die bij je past. Maak desnoods een kamertje voor jezelf in huis. Je huisgenoten vinden het leuker als jij meer ontspannen bent.

natuurlijk gevoelig


 “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”

Contact

T  06 14940203

Social media