Hooggevoeligheid professioneel gezien

 

20% van de mensen is hooggevoelig, dus als professional in bijvoorbeeld de zorg, onderwijs of in andere beroepen waar je met andere mensen werkt kom je veel hooggevoelige mensen tegen. Er bestaan veel misverstanden over hooggevoeligheid, zo wordt het nog al eens verward met ADD, ADHD en zelfs depressiviteit of andere diagnoses die gesteld worden.

 

In een organisatie zijn hooggevoelige mensen de antennes van een afdeling. Als er iets mis is of als er wat speelt, zijn de hooggevoeligen de eersten die dat voelen/ weten/ doorhebben. Als de werkomstandigheden niet goed zijn (licht, geluid, temperatuur) dan hebben zij daar vaak last van. Maar ook zaken als: dubbele agenda’s, politieke spelletjes, onderlinge spanningen merken zij als eerste op.

 

Burnout

Helaas is het zo dat HSP-ers meer kans hebben op een burnout dan “gemiddeld” gevoelige mensen. Als zij leren omgaan met hun hooggevoeligheid dan kan dat veel ellende voorkomen. Wij hoeven u natuurlijk niet uit te leggen wat het betekent als iemand daadwerkelijk uitvalt (denk aan kosten, inhuur vervanging, druk op collega’s). 

 

HSP Nederland heeft een cursus ontwikkeld om te leren omgaan met hooggevoeligheid. Dit is een 2 daagse cursus waarin mensen leren wat zij zelf anders kunnen doen om veel minder last te hebben van hun gevoeligheid en waardoor ze juist die gevoeligheid in kunnen zetten als hun talent.

Daarnaast is er een speciale workshop voor professionals. Deze workshop komen we graag bij uw organisatie geven.

Dit is een workshop op maat, wij vertellen u daar graag mee over.

 

U kunt hiervoor direct telefonisch contact opnemen met Ingrid T 06 12345678 of Manon T 0612345678.


ERVARINGEN

Wat een top ervaring!

Een aanrader voor elke teamleider.

 

Rabobank Nederland.


TIP 

Leer grenzen stellen.Wees eerlijk naar jezelf en naar een ander, jij bepaalt de hoeveelheid prikkels die bij je binnenkomen.

  “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”

Contact

T  06 14940203

Social media