HSP Nederland - Wie wij zijn

Manon Spaan en Ingrid Janssen.


HSP Nederland is opgericht door Manon Spaan en Ingrid Janssen.

Het is onze visie dat hooggevoeligheid een hele mooie en krachtige eigenschap is, maar dat het soms wel lastig is om mee om te gaan. Wat het lastig maakt is dat het niet alleen gaat om wat er in je hoofd omgaat, maar dat hooggevoeligheid te maken heeft met alle facetten in je leven. 

 

Vanuit onze achtergrond als energetisch manager en psycholoog hebben we ontdekt dat een combinatie aanpak nodig is om al die facetten van je leven met elkaar te kunnen verbinden en te laten stromen. 

 

Zowel werken met energie als werken aan je overtuigingen en je aangeleerd gedrag maken dat je gaat ontdekken wat jouw manier van leven is en hoe jij het beste om kunt gaan met jouw gevoeligheid en vervolgens hoe je jouw gevoeligheid kunt gaan inzetten als je talent.

 

Wij willen met HSP Nederland zoveel mogelijk hooggevoelige mensen handvatten geven om van deze eigenschap te kunnen gaan genieten. Dat doen we door middel van lezingen, workshops, cursussen en het delen van informatie op onder andere Facebook.

 
www.manonspaan.nl  •  www.emotivo.nl

Je kunt bij Manon Spaan - www.manonspaan.nl of bij Ingrid Janssen - www.emotivo.nl ook terecht voor individuele coaching. 

Een combinatie van onze specialiteiten is uiteraard ook mogelijk.

 Wie Manon is

Ingrid over Manon: Manon weet echt alles van energie. Zij benadert hooggevoeligheid praktisch en nuchter. “Je moet de oefeningen in de rij bij de Albert Hein kunnen doen” is 1 van de criteria waar onze oefeningen aan moeten voldoen, volgens Manon. Wat haar kenmerkt tijdens de trainingen is haar gevoel voor humor én de doortastende wijze waarop zij steeds tot de kern weet door te dringen. 

 

Werken met energie zou, door sommige van jullie, ervaren kunnen worden als zweverig maar als Manon ergens een hekel aan heeft dan is het dàt wel. Je zult haar niet aantreffen in “een paarse jurk met wierook” tijdens onze trainingen. 

Manon heeft zich gespecialiseerd in hooggevoeligheid en hoe energie daarin een belangrijke rol speelt. Eén van de pijlers is bewustwording van je aandacht. Energie volgt de aandacht!. Dat is waar onze vakgebieden elkaar perfect raken. 

 

Door wat je denkwijze, je overtuigingen en waar je aandacht is te leren (her-)kennen, krijg je veel inzicht in wat er met je energie gebeurt en hoe je je dat in je voordeel kunt gebruiken. 

 

Manon en ik zijn verschillende persoonlijkheden, dat maakt dat wij samen juist allerlei type mensen goed kunnen begeleiden. “De hooggevoelige” bestaat namelijk niet, want iedereen is uniek en beleeft zijn gevoeligheid dan ook anders. 

 


Manon Spaan 

Ceres 38 - 6681 PS Bemmel

BTW nummer: NL165249821B01

KvK nummer - 50266691

www.manonspaan.nl

info@manonspaan.nl

 T 06-14940203 Wie Ingrid is

Manon over Ingrid: Inmiddels werken Ingrid en ik alweer heel wat jaren samen maar nog telkens reikt zij mij ook weer nieuwe manieren aan om met mijn gedachtes om te gaan. Regelmatig vraag ik haar advies omdat ze op een tactvolle manier je duidelijkheid geeft.

 

Ik vind het bijzonder hoe zij zich verdiept heeft in de psychologie van de hooggevoelige mens. Ingrid maakt zichtbaar voor je wat je elke dag misschien onbewust doet en maar wat je wel belast. Juist met deze inzichten creëer je kansen om hooggevoelgheid meer en meer als een kracht te gaan inzetten. Ze illustreert de trainingen met voorbeelden praktische toepassingen uit het dagelijkse leven. Vaak sterk uitvergroot zodat serieuze zaken net die nodige luchtigheid krijgen om het te kunnen relativeren.

 

Op empatische wijze vraagt ze commitment van je omdat ze weet dat je zo het beste uit je gevoeligheid kunt halen. Wil je graag verandering maar vind je dat ook wel wat eng? Ingrid: “Zie het als een experiment! Experimenteer met verschillende manieren om met je gevoeligheid te leren omgaan.”

 

Haar intentie is om jou te helpen  je leven te leven zoals jij dat voor ogen hebt!

 


Emotivo 

Lijsterlaan 3 - 5348 HJ Oss

KvK nummer - 17218909

www.emotivo.nl

informatie@emotivo.nlde expertise van ingrid


HSP wat is dat?
Hsp hoe ga je er mee om?
leesvoer boekentips

 “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”

Contact

T  06 14940203

Social media