Hooggevoelig en voeding

Jij als HSP staat erom bekend dat je een fijngevoeliger zenuwstelsel hebt waardoor prikkels en gevoelens intensiever worden ervaren en diepgaander worden verwerkt. Vaak denken mensen dat de eigenschap hooggevoeligheid alleen met omgevingsprikkels en interne prikkels (zoals verantwoordelijkheidsgevoel en perfectionisme) te maken heeft die lastig kunnen zijn.

 

Een gevoelig zenuwstelsel

Maar wat men vaak niet weet is dat je als HSP met je gevoelige zenuwstelsel ook vaak gevoeliger reageert op bepaalde stoffen, en een veel van jullie hebben te maken met voedselallergieën of intoleranties. Jouw gevoeligheid werkt ook door in je lichaam. De meeste van jullie reageren gevoeliger op verschillende voedingsmiddelen. Als je systeem overbelast word door bepaalde voedingsmiddelen heeft dat meteen een uitwerking op je gevoel en op je gedrag. Vaak heb je helemaal niet in de gaten dat bepaalde voeding je je extra overprikkelt (we hebben het hier dan niet over een allergie).
Al doe je nog zo goed je best met oefeningen en rust nemen maar voeding kan jou blijven overprikkelen zonder dat je het doorhebt.

 

Leer wat bij jou past

Wat jij als beste kunt is......voelen! Het is natuurlijk fantastisch als je jouw talent kunt inzetten zodat je jezelf gezonder voelt en minder last ervaart van voedingstoffen. Wij hebben een juist om dit te leren een slimme workshop ontwikkeld waar je de rest van je leven er plezier van hebt.

 

Een interessant artikel van Petra en Annemieke

Petra Kersten en Annemieke Meijler zijn beide Orthomoleculair therapeut en natuurvoeding diëtist  en hebben voor het tijdschrift OrthoFyto een interessant artikel geschreven over dit thema. Je kunt het artikel gratis downloaden.

 

Download
hooggevoeligheidenvoeding.pdf
Adobe Acrobat document 228.5 KB

Contact

T  06 14940203

Social media