HSP, en nu?

Je hebt net ondekt dan je hooggevoelig bent! Dit kan best verrassend voor je zijn, want dit is vaak niet het eerste waar je aan denkt. Ik heb een paar handige tips voor je om mee te starten.

 

Verdiep je in hooggevoeligheid

Ga opzoek en probeer enkele vragen over hooggevoeligheid te beantwoorden voor jezelf. Wat houdt hooggevoeligheid in? Wat is de oorzaak van hooggevoeligheid? Wat zijn de valkuilen van HSP’ers? Wat zijn de mooie kanten van hooggevoeligheid?

Door deze vragen te beantwoorden, krijg je een duidelijker beeld van hooggevoeligheid. Dit is belangrijk, want als hooggevoelig persoon wil je natuurlijk wel weten wat er precies met je aan de hand is.

Een andere manier waardoor je meer te weten komt over hooggevoeligheid is door een boek over het onderwerp te lezen. Ingrid heeft in haar blogpost een paar mooie boeken genoemd.

 

Maak kennis met andere HSP’ers

Maar liefst 20 procent van de Nederlandse bevolking is hooggevoelig. Dit betekent dat er veel hooggevoeligen zijn, waar jij mee in contact kunt komen.

Het kan gewoon fijn zijn om in contact te komen met mensen die precies begrijpen hoe je je voelt. Je directe omgeving probeert je wel te begrijpen, maar kan niet precies weten hoe je je voelt. Andere HSP’ers begrijpen je wel en dit geeft een fijn gevoel. En dat het leuk en fijn is om met andere HSP’ers samen te zijn is één van onze meest gehoorde reactie op onze trainingen.

 

Doe je oefeningen

Zoek goede oefeningen om wat beter te aarden. Zo blijf je  goed bij jezelf en heb je minder last de vele prikkels om je heen. Stuur ons even een mailtje als je een oefening wilt ontvangen en doe deze oefening iedere dag. Je merkt al direct dat je je beter voelt. En heb je een slechte dag gehad? Doe dan een extra oefening en je komt hier sneller overheen.

 

Ga eens naar een HSP training of workshop

Er worden regelmatig leerzame workshops gegeven voor HSP’ers. Ook door HSP Nederland 😉

Je kunt twee goede redenen hebben om een HSP workshop te bezoeken. Ten eerste is erg leerzaam. Je leert er bijvoorbeeld nieuwe oefeningen, je leert er met je overprikkeling om te gaan of je wisselt ervaringen, tips en adviezen uit met andere HSP’ers. 

Ten tweede kun je “collega HSP’ers” ontmoeten als je een workshop volgt. Omdat zij zich precies hetzelfde voelen als jij en jou begrijpen, is dit contact met anderen heel waardevol.

 

Vertrouw meer op je gevoel

 Veel HSP’ers komen in de knoop als ze te veel op hun hoofd vertrouwen. Niet alleen omdat je hoofd altijd vol is door al die prikkels, stemmingen en emoties, maar simpelweg ook omdat het niet goed voelt om alleen maar op je hoofd te vertrouwen. Ik raad je aan om meer op je gevoel te vertrouwen. Je hebt een sterk gevoel: GEBRUIK HET! 

Hoe meer je op je gevoel vertrouwt, hoe beter je je voelt. Je krijgt meer vertrouwen in jezelf en je voelt je een stuk rustiger.

Het kan lastig zijn om meer op je gevoel te vertrouwen, zeker als je het gewend bent beslissingen met je hoofd te maken. Probeer dit meer en meer te oefenen. Eerst bij kleine dingetje en zo op naar vaker en groter.

Contact

T  06 14940203

Social media