Boekentips voor HSP-ers

Er is veel geschreven over hooggevoeligheid, op internet uiteraard, maar er zijn ook heel veel boeken over verschenen. Sommige zijn meer wetenschappelijk en anderen zijn ervaringsverhalen, het is maar wat je aanspreekt of waar je jezelf in herkent. 

Wij hebben lang niet alles gelezen, maar hier een paar van onze favorieten:

 

Hoogsensitiviteit @ work - Ilse van de Daele

Vrouwen met PIT - Suzanne Unck

Hoe kun je als hoogsensitieve persoon openbloeien op de werkvloer? Hoe kun je als leidinggevende en organisatie beter inspelen op de behoeftes en sterktes van hoogsensitieve medewerkers? Overprikkeling, faalangst, communicatieproblemen… In deze basisgids krijg je heel wat praktische tips om beter met de belangrijkste knelpunten om te gaan.


Eerst hulp bij hoogsensitiviteit - Dr. Elke van Hoof

voluit leven met hooggevoeligheid - susan marletta-hart

Dr. Elke Van Hoof zette in de Lage Landen het wetenschappelijk onderzoek naar hoogsensitiviteit op de kaart. In dit boek vat ze op een heel toegankelijke manier samen wat we er vandaag over weten én toont ze hoe die kennis je in de praktijk kan helpen om beter met je hoogsensitiviteit om te gaan. 'Ik wil niet alleen focussen op de problemen, integendeel. Met de tips en oefeningen die je in dit boek vindt, kun je onmiddellijk aan de slag om je unieke potentieel te maximaliseren.'


Leven met hooggevoeligheid - Susan Marletta Hart

Intuïtieve ontwikkeling - Linda Keen

Als je hoogsensitief (hsp'er) bent, blijkt het leven vaak een opgave – de vele prikkels en de hectiek van alledag brengen je al snel uit balans. Dit werkboek helpt je om te gaan met de lastige kanten van hooggevoeligheid en je talenten te benutten. Volgens Susan Marletta Hart is hooggevoeligheid juist een gave, die je met oefening kunt omvormen tot een bijzondere levenskracht.


Prikkels bijten niet - Saskia Klaaysen

De edele kunst of not giving a fuck - Mark Manson

De hoogsensitieve HSS geniet van verschillende activiteiten, uitdagingen, mensen en omgevingen. Ze zijn enthousiast, nieuwsgierig, actief, creatief en hebben een brede interesse. Ze worden gedreven door het intense "ik leef' gevoel.
Dat conflicteert regelmatig met hun hoogsensitieve behoefte aan rust, hersteltijd en sterke empathie.


Puur hooggevoelig - Jolijn Hendriks

Steeds leuker - Jelle Hermus

Puur hooggevoelig, een compleet en praktisch boek voor hooggevoelige mensen van Jolijn Hendriks is een echt praktisch, niet zweverig boek voor hooggevoelige mensen. Jolijn Hendriks geeft in haar boek Puur hooggevoelig vanuit een psychologische benadering eenvoudige en begrijpelijke handvatten en tips om je als hoogsensitief mens al snel beter in je vel te voelen.


Contact

T  06 14940203

Social media