Boekentips voor HSP-ers

Er is veel geschreven over hooggevoeligheid, op internet uiteraard, maar er zijn ook heel veel boeken over verschenen. Sommige zijn meer wetenschappelijk en anderen zijn ervaringsverhalen, het is maar wat je aanspreekt of waar je jezelf in herkent. 

Wij hebben lang niet alles gelezen, maar hier een paar van onze favorieten:

 

De tips van Ingrid:

Vrouw met PIT - Suzanne Unck

Vrouwen met PIT - Suzanne Unck

Het eerste boek waar ik me in herkende en waarbij ik de term hooggevoeligheid nog niet echt goed kende. Ik geloof ook niet dat de term in het boek gebruikt wordt eigenlijk. Ik heb destijds een workshop bij Suzanne gevolgd over ondernemerschap, maar voor mij was de eyeopener echt dat er meer mensen zijn zoals ik. 


Voluit leven met hooggevoeligheid - Susan Marletta-Hart

voluit leven met hooggevoeligheid - susan marletta-hart

Naast de boeken van Elain Aron die veel wetenschappelijke informatie bevatten, is dit boek juist wat meer praktisch. Er staan goede oefeningen in en ik vond het erg prettig om te lezen (niet te wollig maar ook niet te wetenschappelijk).


Intuïtieve ontwikkeling - Linda Keen

Intuïtieve ontwikkeling - Linda Keen

Een boek over energie, volgens mij zou iedereen dit boek gelezen moeten hebben. Want als je begrijpt hoe energie werkt, dan begrijp je ook dat je zelf aan zet bent om iets te veranderen in je leven.


Verder heb ik nog 2 boeken die ik wil noemen, die gaan ook niet specifiek over hooggevoeligheid, maar zijn wel echt heel bruikbaar voor mensen die hooggevoelig zijn!

 

De edele kunst of not giving a fuck - Mark Manson

De edele kunst of not giving a fuck - Mark Manson

 Je moet je een beetje door het eerste deel worstelen, waar wel heel vaak het F* woord in voorkomt. Maar de boodschap: Kies uit waar je je energie aan wil geven, en geef niet overal om. Doe je eigen ding, en laat het niet afhangen wat anderen er wel niet van zouden kunnen vinden. Echt iets voor jullie dus 😉


Steeds leuker - Jelle Hermus

Steeds leuker - Jelle Hermus

Ik vind het een mindfulness boek, maar dan vooral ook erg leuk geschreven. Ik geef mindfulness cursussen en heb ook veel mindfulness boeken gelezen en dat is toch vaak snel wat zwaardere kost. Dit boek heeft eigenlijk min of meer dezelfde boodschap, maar dan vanuit een luchtige, praktische invalshoek. “Schrap de ellende en ontdek de korter route naar een leuker leven” is de ondertitel. Voor het schrappen van de ellende is weer net als bij het boek over not giving a F*: waar geef jij je energie aan, wat kies jij? 


Contact

Ingrid    06 10240975

Manon  06 14940203

Social media

Facebook

Pinterest