EHBO, eerste hulp bij overprikkeling

Als het goed met je gaat, dan lukt het vaak ook wel om met verschillende prikkels om te gaan. Je zit lekker in je vel, dus ach….je schudt de dingen redelijk makkelijk van je af. Maar soms gebeurt er gewoon teveel tegelijk. Er is op je werk van alles aan de hand, je werkt eigenlijk meer dan goed voor je is, je merkt dat de stress begint toe te nemen. Je wordt moe en wat prikkelbaar en dan lukt het steeds minder goed om om te gaan met prikkels. 

Natuurlijk gebruik je dan onze tips en tricks uit de cursussen. Je zorgt dat je goed gegrond bent, je schermt jezelf goed af en je zorgt dat je goed eet en voldoende kunt ontspannen. Soms is een extra hulpmiddeltje dan best handig (want het is allemaal makkelijk gezegd natuurlijk). 

 

Etherische olie

Een aanrader is het gebruik van (zuivere!!) etherische olie. De frankincense is een olie die bij uitstek geschikt is voor hooggevoelige mensen. Je kunt de olie inzetten als extra bescherming om negatieve prikkels buiten te houden. Je doet een druppeltje op je kruin-chakra en met je handen strijk je vanuit je kruin over je schouders aan beide kanten. 

Er zijn nog veel meer verschillende oliën die je kunnen helpen bijvoorbeeld om iets los te laten, te aarden of om je te helpen ontspannen. Mocht je toch overprikkeld zijn geraakt, dan helpt het om even te ruiken aan bepaalde olie. Sacred Mountain bijvoorbeeld geeft mij direct een gevoel van veiligheid en gronding. Er zijn 300 verschillende oliën en die hebben zo allemaal hun specifieke werking. 

 

Kies natuurlijk

Daarnaast is het zo dat we door het dagelijkse gebruik van verzorgingsproducten en schoonmaak middelen heel veel extra schadelijke prikkels binnen krijgen. Alles wat je smeert of waar je met je handen inzit wordt door je huid opgenomen en komt in je systeem. Als je eens op een verpakking kijkt wat je dan zoal binnen krijgt, dan schrik je je te pletter. Al die prikkels voeg je zelf toe, en ook daar kun je dus winst behalen door voor natuurlijke varianten te kiezen (en dan bedoel ik echt natuurlijk, en niet wat de verpakking als reclame slogan je wijs probeert te maken). 

 

Het is echt niet zo dat je niks kunt hebben, maar het is wel zo dat je keuzes kunt maken. Veel hooggevoelige mensen hebben ook een hele gevoelige huid en zijn gevoelig voor allerlei middelen (medicijnen, alcohol, cafeïne bijvoorbeeld). Dus je helpt jezelf (en de wereld) enorm door minder schadelijke stoffen te gebruiken.

Als je hier meer over wil weten dan kun je contact met me opnemen.

 

Young Living met korting

Ik gebruik alleen de olie van Young Living, omdat ik zeker wil weten dat de olie echt zuiver is. Ik kan je adviseren hierover en ik kan je laten zien hoe je de olie het beste kunt gebruiken. Wil je graag zelf wat bestellen bij Young Living?

  • Klik op word lid en dan staat het vakje al aangevinkt dat je 24% korting krijgt.
  • Rechtsonder klik je dan op ik ben doorverwezen door een lid en ik heb een lidmaatschapnummer.
  • Gebruik dan mijn naam (Ingrid Janssen) en dit nummer: 12387179

Nog meer advies?

 Mocht het niet lukken, of als  je vragen hierover hebt mail of bel me dan gerust, dan kijk ik even met je mee. 

Ook tijdens onze cursus Natuurlijk Gevoelig besteden we veel aandacht aan je gezondheid en wat wel of niet goed werkt bij hooggevoeligheid.  Etherische olie is een hulpmiddel en zo zijn er natuurlijk nog veel meer, maar in de basis gaat het erom dat je goed leert zorgen voor jezelf en dat je leert luisteren naar je lichaam! 

Contact

T  06 14940203

Social media