Magnesium en hooggevoeligheid

 Elk orgaan heeft magnesium nodig. Met name het hart, de nieren en de spieren gebruiken vooral veel van dit mineraal. Magnesium is daarom onmisbaar in ons systeem. Een tekort komt vaak voor bij HSP’ers. We leven in een stressvolle maatschappij en onder stress neemt de behoefte aanmerkelijk toe. Er wordt steeds meer van ons verwacht in de onze drukke, rusteloze en overprikkelde maatschappij, er ontstaat sneller stress, je moet véél prikkels verwerken en magnesiumwaarde daalt snel. En daardoor krijg je weer sneller stress en raak je meer en meer overprikkeld. Het is dus een vicieuze cirkel.

 

Antistress-mineraal

Het mineraal magnesium reguleert de functie van zenuwcellen en is goed voor het functioneren van het zenuwsysteem (als HSP’er heb je nu eenmaal een gevoelig zenuwsysteem). Daarnaast is magnesium belangrijk voor de verwerking van vitamine C en  calcium. Magnesium maakt je ook rustig en wordt daarom ook wel een antistress-mineraal genoemd.

 

Magnesiumtekort

Zonder voldoende magnesium kunnen de zenuwcellen geen signalen verzenden en zo kan jouw overgevoeligheid toenemen. Daardoor ben je gevoeliger voor prikkels. Geluiden lijken bijvoorbeeld harder te klinken, licht lijkt feller en emotionele reacties zullen heftiger zijn. Daarnaast is het risico op een hartziekte met 60 procent verhoogt bij een lage inname magnesiumwaarde in de cellen. Niet mis dus, en volgens meerdere onderzoeken schijnen we echt vaker een tekort te hebben dan dat we zelf weten. 

 

In samenwerking met De Magnesium Academie is er regelmatig een GRATIS voorlichtingsbijeenkomst over de zin én onzin van extra magnesiumsuppletie.

Kijk in de agenda voor de locaties en datums.

Je bent welkom maar wel graag aanmelden

 

Herken jij sommige van deze klachten?

 • Vermoeidheid
 • Depressief
 • (Spanning)Hoofdpijn
 • Psychische stress
 • Stoornissen van het zenuwstelsel en het immuunsysteem
 • Rusteloosheid
 • Snel geïrriteerd zijn
 • Verstijfde en verkrampte spieren
 • Hyperactiviteit
 • Prikkelbaarheid
 • Koude handen en voeten (slechte doorbloeding)• Duizeligheid

Tekort oplossen

Bloedonderzoeken zijn volgens verschillende onderzoeken niet betrouwbaar omdat het meeste aan magnesium opgeslagen is in de cellen en dus niet in je bloed. Daarom toont een bloedonderzoek geen magnesiumtekort aan.

Je kunt een minimaal tekort aanvullen met voedsel, en dan het liefst biologische groenten. 

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, koop dan een magnesiumpreparaat. Wel graag in de meest natuurlijke vorm Magnesiumchloride, want zo wordt het beter herkend door je lichaam en doet het zijn werk optimaal.

 

Opname via de huid

 De beste en snelste manier om magnesiumtekort tegen te gaan is toediening via de huid. Het opgeloste magnesium dringt via de huid rechtstreeks door in het zogenaamde intercellulaire vocht, waardoor het zeer snel verspreid wordt in het lichaam en meteen beschikbaar is voor de cellen.

 

Zechsal Magnesium  met korting

Wij adviseren het Nederlandse merk Zechsal Magnesium, omdat deze producten puur natuur zijn en uit de Nederlandse bron komen waar zeer hoge kwaliteitseisen aan gesteld zijn. Als hooggevoelige krijg je al meer dan genoeg prikkels te verwerken dus zuivere producten zijn belangrijke voor je.

 

Zechsal zelfdiagnose pakket - aanbevolen voor starters

     •   Een startpakket om je eigen diagnose te stellen

     •   Voor 3 weken lang dagelijks gebruik

     •   750 gram badkristallen & 100 ml magnesiumolie

     •   Puur magnesium om je tekort optimaal aan te vullen

     •   Inclusief checklist

 

In onze samenwerking met Zechsal mogen wij alle producten aanbieden met korting, gebruik hiervoor de kortingscode MANONSPAAN.


Contact

T  06 14940203

Social media