Emoties van anderen

Als je makkelijk emoties van anderen aanvoelt dan zijn twee dingen heel belangrijk:

  1. dat je loslaat wat niet van jou is zodat je de emoties en 
  2. energieën die je gedurende de dag hebt opgepikt van anderen weer kwijt kunt;dat je je eigen energie bij jezelf houdt.

Juist punt 2 wordt vaak vergeten.

Vaak ben je erg gefocust op de ander en dat wat jij van de ander voelt. De truc lijkt te liggen in het beschermen van onze energie zodat je minder voelt van de ander óf in het direct loslaten van dat wat je voelt.

 

Omgaan met dat wat je van anderen voelt

Er zijn allerlei manieren om beter om te kunnen gaan met dat wat je van anderen voelt. Het belangrijkste is dat je goed gegrond bent zodat je dat wat je van anderen voelt gelijk weer aan de aarde kunt afgeven. Dat kun je doen wanneer je opmerkt dat je iets van anderen hebt opgepikt, of op vaste momenten van je dag (bijvoorbeeld onder de douche). 

Maar je kunt het natuurlijk ook combineren 😊

 

Als je onverwacht te maken krijgt met een heftige emotie van iemand anders, kun je een energetische bescherming inzetten. Dit doe je door heel bewust worden van je energieveld en met kracht de emotie van de ander ‘buiten’ houden. Dit kost echter veel energie, werkt alleen als je goed gegrond bent

en is dus niet bedoeld om doorlopend te gebruiken.

Wat wij jou graag leren is om zo stevig in jezelf te staan dat je dat wat je van anderen voelt “gewoon” kunt voelen en het nietopslaat in jouw energetisch systeem.

Het blijft dan niet meer ‘plakken’ in je energie. Je voelt het, maar ervaart geen last.

 

Je eigen energie bij je houden

Het omgaan met dat wat je voelt van anderen is één deel van de puzzel. Je eigen energie bij elkaar en bij jezelf houden is de andere helft van die puzzel. Veel van jullie zijn met hun energie overal en nergens. Je bent continu bezig met wat er om je heen gebeurt, wie er om je heen zijn en wat al die mensen voelen, denken en zeggen. Je bent eigenlijk veel meer met de ander bezig dan met jezelf.

Als je met je energie overal en nergens bent dan loop je enorm snel leeg. Dit uit zich vaak in vermoeidheid en een gevoel van kwetsbaarheid. Alsof ieder klein dingetje van buitenaf je uit balans kan gooien. En dat kan het soms ook. Daarnaast is het een enorm energielek en kan het voelen alsof je aan het begin van de dag al door al je energie heen bent. 

 

Energie volgt je aandacht. Breng je je aandacht naar buiten jezelf, dan gaat je energie mee. 

 

Hoe kun je je energie bij jezelf houden

Om je energie bij jezelf te houden is het belangrijk dat je:

  • je bewust bent van de grootte van je energieveld. Je energieveld zit als een ei om je heen, tot een armlengte bij je vandaan aan alle kanten. Dit is eigenlijk best een grote ruimte en die ruimte mag je helemaal opvullen met jouw energie.
  • je bewust bent van de grens van je energieveld: waar jij ophoudt en de buitenwereld begint. Die grens is als het glas waar het water in zit: zolang je met je energie binnen die grens blijft, loop je niet leeg en heb je toegang tot al je energie en kracht.
  •  je energielijnen intrekt. Stel je voor dat je vanuit jouw lichaam allemaal lijntjes van energie (aandacht) hebt uitstaan. Je denkt bijvoorbeeld nog aan het gesprek met je collega, je maakt je zorgen over je vriendin en je bent eigenlijk ook nog half met je aandacht bij je kind op school. Al deze dingen creëren een energielijn tussen jou en die persoon of situatie. Die energielijnen kun je intrekken.

 

Een oefening

Probeer dit eens: sluit je ogen, haal een paar keer diep adem en observeer waar jij je energie hebt uitstaan. Wat komt er in je op?

Misschien zie je de energielijnen. Misschien word je je bewust waar of bij wie je je aandacht hebt.

Stel je vervolgens voor dat je al die energie intrekt zodat al jouw energie terugkeert bij jezelf.

De eerste keer dat je deze oefening doet kan het een intense ervaring zijn. Je hebt als het ware ‘achterstallig onderhoud’ waardoor er heel veel energie terug te halen is. Maar als je hiervan een gewoonte maakt dan zijn het steeds maar kleine aanpassingen die je hoeft te doen.

Je kunt dan steeds beter met je aandacht en energie bij jezelf blijven waardoor je minder last hebt van dat wat je van anderen voelt.

Je hebt meer aandacht en energie over voor het hier en nu en je kunt beter in balans blijven.

Contact

T  06 14940203

Social media