HSP, wat is dat?

Hooggevoeligheid is een eigenschap (net zoals verlegenheid bijvoorbeeld). Je wordt er mee geboren. Als je hooggevoelig bent, dan ben je gevoeliger dan gemiddeld. De combinatie tussen interne en externe gevoeligheid maakt of je hooggevoelig bent. Interne gevoeligheid gaat over de dingen die je van binnen voelt en denkt. Mensen hebben een groot inlevingsvermogen, vaak een rijke fantasie, raken snel ontroerd door films, muziek of kunst, ook zijn zij zeer gevoelig voor sfeer. Externe gevoeligheid heeft te maken met dingen die van buitenaf komen: licht, geluid, kleding op je huid, temperatuur.

 

1 op de 5 mensen (20%) is hooggevoelig, dus dat is een behoorlijk grote groep!

 

Hooggevoeligheid is geen stoornis of aandoening! Het is gewoon een eigenschap, maar van die eigenschap kun je wel last hebben. Vaak hebben mensen niet door dat ze hooggevoelig zijn, maar ervaren wel de last. Dus heb jij vaak last van geluid of een bepaalde geur? Heb je heel snel door dat er iets niet klopt, of merk je meteen op als er iets aan de hand is? Merk je dat je tijd voor jezelf nodig hebt en misschien wel de neiging hebt om je terug te trekken?  Dan ben je waarschijnlijk hooggevoelig.  Als je daar meer over wil weten, dan kun je verder lezen op onze website, we hebben allerlei artikelen over hooggevoeligheid geschreven en geplaatst. Maar we geven ook cursussen voor de mensen die echt last ervaren, of voor de mensen die graag meer inzicht in hun gevoeligheid willen. Want misschien lijkt het vreemd, maar door je gevoeligheid verder te ontwikkelen, krijg je er minder last van! 

Contact

T  06 14940203

Social media