Always look on the bright side of life!

 Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je hooggevoeligheid ziet als een vervelende eigenschap.  Het brengt je juist heel veel mooie dingen. Bekijk het eens op een andere manier en je zou niet meer anders willen! Misschien herken je niet alle voordelen hieronder, maar waarschijnlijk wel een aantal. Doe er je voordeel mee!

 

1 Jouw empathie

De empathie van hooggevoelige mensen is enorm. Waarschijnlijk ervaar je dit zelf als vanzelfsprekend, maar voor veel anderen is dat niet zo. Je invoelend vermogen in anderen, dieren en bepaalde situaties is vaak zo sterk dat het lijkt of jij degene bent die met dat probleem zit of die pijn hebt. Je gaat als het ware even in de ervaring van de ander staan en hebt zo in een ogenblik in de gaten waar de knelpunten zitten of wat de essentie is. Mensen zullen zich snel begrepen voelen wanneer ze jou hun verhaal vertellen.

 

2 Je bent dienstbaar en zachtaardig

Je bent van nature dienstbaar en je bezit een zachtaardig karakter. Wanneer je weet waar je je dienstbaarheid kan inzetten ten gunste van de maatschappij zonder jezelf te verliezen is dit een prachtige kwaliteit.

 

In een wereld waarin het individualisme hoogtij viert wordt vaak het algemeen belang over het hoofd gezien. Het algemeen belang zorgt voor het welzijn van onze maatschappij en draagt daarmee indirect ook bij aan het welzijn van elk individu. Hooggevoelige mensen zijn van nature al één met alle mensen om hen heen. Het leed van de ander is gelijk aan hun eigen leed (zonder het over te nemen) en wanneer zorg nodig is verleen je die als vanzelfsprekend.

 

Sommige mensen hebben weinig liefde in hun jeugd gekend of werden niet begrepen voor wie ze waren. Ter compensatie of in de hoop zo wel gezien te worden zijn ze in hun verdere leven extra gaan zorgen voor anderen ten koste van zichzelf. Indien je jezelf hierin herkent, zorg dan eerst voor jezelf en je eigen basis zodat je echt kunt gaan geven vanuit jezelf wanneer jij dit kiest.

 

3 Je bent intuïtief krachtig

Je hebt een sterke intuïtie die je als een kompas de weg wijst. Je voelt feilloos aan bij wie je je open kunt stellen en je weet (onbewust) welke richting je met je leven op wilt. Wanneer je volledig op je eigen intuïtie vertrouwt zal jouw weg zich als vanzelf ontvouwen en hoef je alleen maar te genieten van al het moois dat op je pad komt. Elk leven kent zo ook zijn uitdagingen, denk alleen al aan de leerpunten die we allemaal hebben. Je intuïtie geeft je de kracht deze uitdagingen aan te gaan zonder dat het een continue strijd van overleven is.

Wees je bewust dat elke uitdaging geschenken met zich meebrengt zolang jij jouw intuïtie en stroom van het leven volgt. Alles waar je tegenin werkt geeft strijd, want je werkt tegen je eigen levensstroom in!

 

4 Je bent verbonden met alles wat leeft

Het ging er bij je dienstbaarheid al over, één zijn met alle mensen om je heen. Maar er is natuurlijk veel meer leven dan alleen mensen. Dieren, lichtwezens en de natuur horen hier natuurlijk ook bij!

Je verbondenheid met alles wat leeft brengt begrip, betrokkenheid en zachtheid daar waar nodig is. Je gevoeligheid voor oorlog, geweld, ruzie of pesten komt ook hier vandaan want het is precies het tegenovergestelde van verbondenheid. Op een tegennatuurlijke manier proberen mensen op die manier een scheiding tussen henzelf en de ander te creëren. Maar dit is slechts een illusie want we zijn in de kern allemaal verbonden en jij bent je dat diep van binnen al bewust.

 

5 Je hebt contact met onzichtbare wezens

Bijna alle hooggevoelige mensen zijn zich bewust dat ze een ‘lijntje’ hebben met ‘iets’ wat tegen ze spreekt, ze wat laat voelen, weten of zien. Voor sommigen is dit hun Engel, of een Gids, voor een ander alleen maar ‘iets’.

 

6 Je leeft intens

Als je hooggevoelig bent is je zenuwstelsel extra gevoelig en hierdoor ervaar je alles intenser. Je geniet dus extra van muziek, lekker eten, een fijne film, de schoonheid van de natuur, een goed gesprek…noem maar op!

Wanneer je vooral last hebt van negatieve situaties of mensen, zorg dan dat je ruimte maakt om mensen te ontmoeten waar jij je prettig bij voelt en zoek plekken op waarvan je intens kunt genieten.

 

7 Je inspireert anderen

Is het je al opgevallen dat je een inspiratiebron voor je omgeving bent?

Vast niet, want voor jou is er niks speciaals aan jezelf zijn. Het is je vast wèl opgevallen dat mensen soms makkelijk open over zichzelf praten of je om raad vragen. Je mate van bewustzijn geeft je ook een bepaalde mate van licht die je uitstraling zou kunnen noemen. Het trekt mensen aan en mensen zullen zich sneller vertrouwd bij je voelen. Zonder dat je het mensen vertelt zullen ze aanvoelen dat je hen accepteert voor wie ze zijn. Hoe gevoeliger, hoe sterker ze dit (vaak onbewust) zullen ervaren.

Je trekt er natuurlijk ook mensen mee aan die graag je energie willen zonder zelf in hun kracht te gaan staan, dit worden energievreters genoemd. Deze mensen zijn zich nog niet bewust van hun eigen innerlijke kracht en je energie aan hen weggeven helpt hen niet en schaadt jou zelf. Zorg dat je voldoende in balans bent en leer technieken om deze mensen in je uitstraling weer terug naar henzelf te brengen.

 

8 Jouw bewustzijn geeft je kansen

Hooggevoelige mensen voelen een innerlijke drang om zichzelf te ontwikkelen en hebben een sterk zelf reflecterend vermogen. Hierdoor ben je je vrij snel bewust van jezelf in allerlei situaties. In elke verandering is je bewustzijn over de situatie de eerste en grootste stap. Deze wordt al gauw gevolgd door een tweede stap, het kiezen wat je ermee wilt.

Hoewel het soms lastig lijkt dat je je zoveel bewust bent krijg je in feite elke keer weer een kans. 

 

Een voorbeeld

“Je merkt dat je onzeker bent en liever op de achtergrond aanwezig bent. Hierdoor ben je geneigd jezelf al snel wat meer op de achtergrond te schuiven óf problemen van anderen op te lossen zodat je niet hoeft te laten zien wie jij bent en waar jouw grenzen liggen.” 

 

Dat je dit opmerkt betekent dat je inzicht hebt in de situatie en in je eigen handelen daarin.

Misschien hou je het nog een tijdje vol maar er komt vanzelf een keer een behoefte om dit anders aan te pakken of te leren meer zichtbaar te worden wanneer je merkt dat dit je teveel beperkt in je bewegingsvrijheid.

 

9 Je bent creatief!


Je fantasie en creativiteit zijn sterk ontwikkeld. Zintuigelijk neem je scherp waar en daarmee komen geuren, kleuren, vormen, sferen en emoties intenser binnen. Het grote voordeel daarvan is behalve intens leven zoals eerder beschreven, dat je al je observaties allerlei creatieve uitdrukkingsvormen kunt geven. Van gedichten schrijven tot tekenen, van muziek maken tot creatief een team samenstellen, het styleren van woningen, fotograferen, dansen.. noem maar op! Het zal van tijd tot tijd ook een welkome manier zijn om de wereld zoals jij hem ervaart (vaak anders dan anderen) uit te beelden. Het is ook een heerlijke uitlaatklep voor je emoties in periodes die extra heftig zijn.

 

10 Je bent authentiek

Alle bovenstaande eigenschappen maken je in essentie tot een authentiek mens.

Leer van je leerpunten, laat los wat je niet meer dient en ga datgene doen waarvoor je hier bent: wees wie je bent!.

 

Contact

T  06 14940203

Social media